Avrupa Birliği Erasmus Projemiz

Avrupa Birliği Erasmus Projemiz

Avrupa Birliği Erasmus Projemiz

09.11.2014 921

“iNimation in Clay”

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında, 2014-2016 yılları arasında Åland Islands (Åland Adaları/Finlandiya) koordinatörlüğünde yürütülecek olan,  CIMO (Finlandiya Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen, ilimiz Kocasinan İlçesinden Ahmet Paşa Ortaokulu’nun da ortakları arasında bulunduğu “iNimation in Clay” adlı stratejik ortaklıklar projesinin ilk yurt dışı faaliyetleri 21-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Litvanya’nın Klaipda şehrinde yapılmıştır.

Proje ortakları Türkiye, Åland Adaları/Finlandiya, İngiltere, İspanya, Polonya ve Litvanya’dır. Daha önceden belirlenen tarihlerde her ülkede bir toplantı yapılacak ve stop-motion tekniği kullanılarak ortak altı ülkenin kültürünü ve ortak değerlerini yansıtan bir animasyon film çekilecektir.

 

Litvanya’da yapılan ilk faaliyetlere okulumuzdan İngilizce Öğretmenleri Ömer Faruk DEMİRTAŞ ve Dilek COŞAN, yanlarında  Başaksu YAZICI ve Melihhan ÇINAR adlı iki 7. sınıf öğrencisi olmak üzere katılmıştır. Burada ilk aşama olan filmin hikayesi üzerinde çalışılmıştır.

Ayrıntılar ve Proje fotografları için tıklayınız. dosyalar/2014_11/09101428_aberasmusprojemiz.docx